2014

Als net afgestudeerde Junior Marketeer was ik werkzaam binnen de corporate wereld. Zoekende naar welke functie er paste bij mijn skills maar ook vooral een waar mijn hartje sneller van ging kloppen. Hier begon de zoektocht naar mezelf (wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?). Ook zocht ik naar mijn “purpose” binnen de organisatie waar ik onwijs opkeek naar mijn collega’s binnen de marketing. Ineens wist ik het. Ik wilde Trade Marketeer worden!
Een dynamische rol waarin ik ook nog eens mijn dosis creativiteit in kwijt kon. Met een dosis zelfvertrouwen en een tikkeltje brutaliteit stapte ik vol enthousiasme af op mijn manager. 

De manager die ik op dat moment had, vertelde mij dat ik nog niet klaar was voor deze rol en mijzelf maar eerst eens moest bewijzen met als kanttekening dat wanneer het mijn tijd was ik vast wel de volgende stap zou kunnen zetten. Bewijzen was het enige woord dat er in mijn hoofd was blijven hangen. Ik moest mezelf bewijzen. Hoe deed ik dat? 

In de tussentijd had ik een zogenaamde “bewijs strategie” bedacht en probeerde naast mijn standaard werkzaamheden steeds meer marketing activiteiten op te pakken, uit goodwill en om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Natuurlijk waren de marketeers in het team enthousiast over mijn hulp en gaven mij steeds meer ‘’extra’’ taken. Deze pakte ik vol overgave aan, want ik wilde mezelf tenslotte bewijzen. Zo ging het 1,5 jaar door…..

2015

Een van de marketeers in mijn team besloot op een bepaald punt de organisatie te gaan verlaten. En ondanks het een super fijne collega was, was ik stiekem blij met haar vertrek omdat er door haar vertrek ruimte kwam voor mij. Tenminste dat dacht ik… 

Tijdens de eerstvolgende BILA vroeg ik – vol trots – aan mijn manager of hij al iemand in gedachten had voor het invullen van de lege plek in ons Marketing team. In mijn gedachten zou hij mij de kans geven om de rol te vervullen, gezien alle extra werkzaamheden die ik had verricht. Zijn antwoord was als volgt: “Wij zijn erg blij met al je inzet maar op dit moment ben je er gewoonweg nog niet klaar voor” Dit nieuws kwam binnen als een bom. Niet klaar voor?! Ik had mezelf maximaal ingezet. Uren overwerkt en iedereen was positief over zowel het geleverde werk als over mijn werkhouding. Waarom vond hij dan dat ik er niet klaar voor was? 

De daarop volgende weken voelde ik mij leeg, ongewaardeerd en ongezien. Waarom zag niemand mij voor de vrouw die ik was? Waarom kreeg ik de kans niet om de volgende stap te zetten in mijn carrière? Had ik nog beter mijn best moeten doen? Al deze vragen zorgde ervoor dat ik binnen no-time geen energie meer haalde uit mijn werk. Elke dag stapte ik met tegenzin in de auto en was het een opgave om mijn werk goed en nauwkeurig te blijven doen. 

Er kwam een breakingpoint aan. Ik was een jonge ambitieuze professional die zo hongerig was voor de volgende stap en voor mijn gevoel in mijn eentje aan het vechten was tegen het grote corporate orgaan dat mij klein hield. Op een ochtend stapte ik vol goede moed in de lift om mezelf er weer een dag doorheen te slepen. Zoals gewoonlijk begroette ik mijn collega’s, ging zitten, startte mijn laptop op en toen gebeurde het. Schuilend achter mijn scherm voelde ik tranen opkomen waarna ik mijn toevlucht vond in één van de toilethokjes waar ik vervolgens een uur heb zitten huilen. Ik voelde mij doodongelukkig en zat voor mijn gevoel in een gevangenis waar ik niet uitkwam terwijl ik zó hard had gewerkt om kansen te creëren, mijn kwaliteiten te tonen en te bewijzen dat ik wel de professional was die ik in mijzelf zag. 

 

2016

Het werd steeds duidelijker dat ik voor mezelf moest kiezen. Tijdens een emotioneel gesprek met een collega stelde zij mij de vraag: “Gianny, hoe wil jij gezien worden als jij jezelf niet laat zien?” Dit was mijn wake up call.. Als marketeer was ik dagelijks bezig met het positioneren van producten in de markt. Ik realiseerde me dat ik naar mezelf moest gaan kijken als een merk dat zichzelf moest gaan positioneren binnen de arbeidsmarkt. 

Ik moest nu mezelf gaan vermarkten en zorgen dat ik opviel bij de juiste doelgroep.
Personal branding was nu op mij van toepassing. De vraag was “hoe kom ik in contact met de juiste doelgroep en op welke kanalen is mijn doelgroep actief?” Op dit moment was LinkedIn nog vrij jong maar het was wel al hèt social business platform, dus ik besloot een account aan te maken. Door actief te gaan werken met het platform bouwde ik langzaam aan mijn netwerk. Na elk business event dat ik bezocht, zocht ik de nieuwe mensen die ik had ontmoet op LinkedIn en stuurde hen een simpele “thank you” en/of ‘’Erg fijn elkaar vanavond ontmoet te hebben. Let’s get connected en tot snel’’

 

2017

Deze manier van netwerken leverde mij binnen no-time een actief en waardevol netwerk van professionals op. Natuurlijk was dat niet alles wat ervoor nodig was om mijn LinkedIn profiel in de kijker te spelen bij de juiste recruiters. Door alle positieve reacties groeide mijn zelfvertrouwen enorm wat er uiteindelijk toe geleid heeft dat ik de stap durfde te zetten om mijn vaste baan op te zeggen. En hiermee een sprong in het diepe durfde te nemen. Door de juiste inzet van mijn personal branding had ik na deze stap binnen twee maanden een nieuwe baan en nu wèl als Trade Marketeer bij een andere grote corporate. Dat was de eerste grote stap binnen mijn carrièrepad. Welke vervolgens heeft geleid tot alleen maar meer stappen.

Wil jij stap voor stap van mij horen hoe ik dit voor elkaar heb gekregen? Download dan mijn E-book “How to become a LinkedIn All Star” en zet de eerste stap naar een All Star profiel op het zakelijke social platform van de wereld.

Veel succes en see you on LinkedIn!

LinkedIn Expert & Founder The Social Brand Creators
Gianny Braaf