Samenwerken met Stichting Leiden Bio Science Park: branding innovation.

Als creative agency combineert The Social Brand Creators technologie, customer insights, marketing tools en creativiteit om van je bedrijf een sterk merk te maken. We zijn een team van creatieve en strategische makers, die graag persoonlijk betrokken zijn bij onze projecten. Zo voelen we goed aan wat je nodig hebt, zodat we flexibel kunnen deelnemen in het proces. Met trots delen wij het goede nieuws: The Social Brand Creators is een samenwerking aangegaan met de Stichting Leiden Bio Science Park. We laten Ida Haisma, directeur bij Stichting Leiden Bio Science Park, graag zelf vertellen wat de samenwerking met ons voor het hen betekent.

Wat voor een organisatie is Stichting Leiden Bio Science Park eigenlijk?

“Stichting Leiden Bio Science Park huisvest meer dan 150 bedrijven en 65 andere organisaties die actief zijn in wat de ‘biomedical life science’ wordt genoemd en vormt een levendig cluster aan onderzoeksinstituten, onderwijs, businesses en trainingsinstituten.

Een ontzettend uitgebreide groep mensen, die zich dagelijks stort op vernieuwing en research. Wij bieden als Stichting Leiden Bio Science Park tal van ondersteuning aan de bioscience sector en zijn hard op weg om Europa’s leading Bio science innovation district te worden.We spreken in het vervolg dan ook liever niet meer van een ‘Park’, maar van Innovatie district. Daar brengen we een heel ecosysteem aan onderzoekers, kennisinstituten, internationaal talent, bedrijven en start-up bedrijven in verschillende communities samen om aan innoverende projecten te werken. Bijvoorbeeld het stamcelhotel, start-up incubator programma of de initiatieven die worden opgezet rond COVID-19. Daarnaast zijn we actief in alle fasen van  geneesmiddelenontwikkeling. Dat wij als organisatie ook een belangrijke maatschappelijke rol vervullen, laat de participatie in het bestuur van de stichting van onder meer de gemeenten Leiden en Oegstgeest, ook zien.

Kortom: dit is een sector met ontzettend veel potentie. En dat willen we stimuleren, zichtbaar maken, en verder uitbouwen.”

Waarom hebben jullie gekozen voor The Social Brand Creators als samenwerkingspartner?

Wij hebben zoveel moois te vertellen aan een grote verscheidenheid van partijen, niet in de laatste plaats aan de organisaties die deel uitmaken van het Leiden Bio Science Park. Bij een top innovation district hoort een specifieke branding met de juiste uitstraling, tone of voice en look and feel, dat vind ik belangrijk. Zelf werken we met een vrij klein team dat nog niet genoeg oog had voor marketing. Daarom gingen we op zoek naar een partij die ons hierbij kon helpen. Die zijn er genoeg, maar The Social Brand Creators sprong er bij ons uit doordat het een organisatie is die de zaken net wat anders aanpakt dan de grote, meer gevestigde bureaus. Ik kwam via het social media platform LinkedIn op het profiel van Gianny Braaf, de CEO van The Social Brand Creators. Gianny en ik hebben gezamenlijke links binnen ons netwerk en zodoende hebben we onze eerste kennismaking gepland. Ik zocht specifiek naar iemand die zich focust op branding en marketing, en gunde de opdracht aan een kleiner bureau. Het is immers een mooie kans om je ook op de internationale markt te richten.

De way of working binnen The Social Brand Creators spreekt mij erg aan. Zij werken vanuit een klein kernteam – net als wij – en bieden allerlei mogelijkheden door inzet van hun brede netwerk van experts, op het gebied van strategie tot aan de daadwerkelijke creatie. De projectmanagers begeleiden en managen de deelprojecten met groot gevoel van ownership voor de opdracht. Dit leidt tot korte communicatielijnen en snel handelen. Je weet zo met wie je te maken hebt, waardoor het contact makkelijk gaat en persoonlijk  is. Tot nu toe verloopt de samenwerking erg fijn.”

 

Wat is jullie gezamenlijke doelstelling voor 2021?

Het Leiden Bio Science Park wil zich positioneren als bruisend innovatie district dat aantrekkelijk is voor wonen, werken, ondernemen en ontspannen. Daar hoort een sterke positionering en branding bij. Daarbij helpen The Social Brand Creators ons. Samen hebben we de juiste doelen en passende strategie geformuleerd en gaan we daar in 2021 vol mee aan de slag. Door onder meer strategische branding sessies zijn we gestart met het opfrissen van de huisstijl. Parallel aan dat proces heeft The Social Brand Creators de verschillende doelgroepen onder de loep genomen. Wat zijn de kenmerken van deze doelgroep? Via welke kanalen bereiken we deze doelgroep het best en met welke boodschap? 

In de toekomst liggen er nog meer verdiepende mogelijkheden waar The Social Brand Creators ons kunnen helpen, bijvoorbeeld met een passende contentstrategie, storytelling en PR tools.

Stichting Leiden Bio Science Park lanceert nu in februari haar nieuwe website – volledig in de nieuwe branded huisstijl. Van daaruit bouwen wij stap voor stap verder aan de juiste positionering van het Innovatie District. Een van de gezamenlijke doelstellingen is dan ook om die verhalen zichtbaar te maken en te laten zien wat het park te bieden heeft. Dit is een leuke en spannende uitdaging, omdat wij met veel verschillende stakeholders te maken hebben, zowel op nationaal als internationaal niveau. Waar ik zelf vooral erg naar uitkijk, is dat alles straks samenkomt. Zowel op de website, als in het echt. In de ruimtelijke ordening in het Innovatie District, de stijl op social media, de inhoudelijke topics tijdens bijeenkomsten etc.. En dat het dan gonst van de inspiratie en innovatie!

Ik kijk erg uit naar de groei en transformatie die wij onder andere met behulp van The Social Brand Creators gaan realiseren de komende jaren. Ze voelen goed aan wat er on-brand nodig is om door te stromen naar een leading Bio Science Innovation district.”

Ida, hartelijk dank voor de tijd die je hebt genomen om met Gianny in gesprek te gaan. Wij als agency zijn super blij met deze mooie kans. Het Innovatie district heeft met haar diversiteit en internationale focus zoveel interessante en innoverende verhalen te vertellen. We kijken er naar uit om samen een sterk merk op te bouwen – en prachtige resultaten te behalen! 

 

WE CREATE TOGETHER.